![En god smörsås med syra som passar att serveras till fisk, fina skaldjur och primörer. Smörsås gör sig riktigt bra att smaksättas med hackade färska örter eller toppas med t ex forellrom.](https://cdn-kund.arla.se/remote/cdn-rdb.arla.com/foodservice-se/smorsasbeurre-blanc/1721966424.jpg?width=1230&height=670&rxy=0.49,0.53&format=webp&quality=80)
Smörsås
![Smörsås](https://cdn-kund.arla.se/recept/smorsasbeurre-blanc/qrcode.png?utm_source=qr&utm_medium=recipe-print)
![Årets Kock](https://cdn-kund.arla.se/remote/cdn-rdb.arla.com/Files/foodservice-se/933244067/98b06435-3ead-4e1a-aea0-0b820f32b9c7.png?width=50&height=50&format=webp&quality=80&rmode=crop)
En god smörsås med syra som passar att serveras till fisk, fina skaldjur och primörer. Smörsås gör sig riktigt bra att smaksättas med hackade färska örter eller toppas med t ex forellrom.
Gör så här
-
- Koka ihop vin, vinäger och schalottenlök, lagerblad och timjan. Reducera till hälften. Sila av reduktionen ner i en kastrull.
- Vispa eller mixa ner smöret i omgångar på svag värme. Smaka av med salt och ev mer vinäger.
- Toppa ev med lättvispad grädde och mixa skummigt.