![Vill du testa något nytt och har kanske till och med vassle över från t ex avhängd gräddfil eller yoghurt. Addera den i din smörsås. Eftersom vasslen är lite söt ger det en annorlunda och god karaktär på såsen.](https://cdn-kund.arla.se/remote/cdn-rdb.arla.com/foodservice-se/smorsas-pa-vassle/1169350624.jpg?width=1230&height=670&rxy=0.5,0.55&format=webp&quality=80)
Smörsås på vassle
![Smörsås på vassle](https://cdn-kund.arla.se/recept/smorsas-pa-vassle/qrcode.png?utm_source=qr&utm_medium=recipe-print)
![Årets Kock](https://cdn-kund.arla.se/remote/cdn-rdb.arla.com/Files/foodservice-se/933244067/98b06435-3ead-4e1a-aea0-0b820f32b9c7.png?width=50&height=50&format=webp&quality=80&rmode=crop)
Vill du testa något nytt och har kanske till och med vassle över från t ex avhängd gräddfil eller yoghurt. Addera den i din smörsås. Eftersom vasslen är lite söt ger det en annorlunda och god karaktär på såsen.
Gör så här
-
- Koka gräddfilen tills den spricker. Häng av i en silduk och ta vara på vasslen.
- Reducera vasslen till hälften i en kastrull. Vispa eller mixa ner smöret i omgångar på svag värme. Smaka av med salt och ev vinäger.