
Smörgåstårta med kyckling och curry

Kyckling och curry är omtyckta smaker som gör sig bra i en smörgåstårta, på ett smörrebröd eller i en baguettesmörgås. Se till att smörgåstårtan har tydliga smaker och olika texturer. Gör gärna tårtan dagen före servering eller försäljning. Garnera sedan samma dag som smörgåstårtan ska serveras.
Gör så här
-
Dag 1:
- Salta och peppra kycklingen och stek gyllenbrun i smör. Stek klart i ugn på 160° till en innertemperatur på 70°. Låt svalna. Skär kycklingen i små tärningar.
- Finhacka löken och skär moroten i små tärningar (brunoise). Stek löken i smör tills den blivit mjuk, tillsätt morot och curry, fräs under omrörning ca 1 min.
- Tärna äpplet fint och vänd ner i curryblandningen med tabascon. Lägg i en bunke och svalna.
- Blanda färskost, crème fraiche, persilja, salt och peppar. Lägg undan 100 g (vid en smörgåstårta på 6 bitar) till att stryka upp smörgåstårtan med.
- Vänd ner kycklingen i curryblandningen. Blanda med resterande färskostkräm.
- Lägg ut brödet och lägg på hälften av kycklingröran på brödet, upprepa detta en gång och avsluta med bröd.
- Bred färskostkrämen på och runt om smörgåstårtan. Plasta och ställ i kyl över natten.
-
Dag 2:
- Stryk på extra färskost runt om. Dekorera efter eget tycke och smak.