Smörgåstårta de luxe

Smörgåstårta de luxe

Gör så här

1.Örtjuice: Kör rucola och basilika i en råsaftscentrifug.
Paprikaskum: Kör paprika i en råsaftcentrifug, använd skummet.
Rödbetsjuice: Kör rödbeta i råsaftscentrifug.
2.Smula sönder jästen i en bunke.
3.Smält smöret, tillsätt mjölken och värm till 37°. Slå degspadet över jästen och rör ut med socker och salt. Arbeta in hälften av mjöllet. Dela degen i tre delar och blanda örtjuicen i en del, paprikaskummet i en och rödbetsjuicen i den sista.
4.Smöra och bröa brödformar. Forma till avlånga bröd och lägg i formar. Pensla ägg och låt jäsa ca 30 min. Baka av i ugn, 200° ca 30 min. Ta bröden ur formarna och låt svalana under bakduk. Låt vila till nästa dag.
5.Mixa alla ingredienser till laxfyllningen och smaka av med salt och peppar.
6.Koka champinjonerna i Noilly Prat tills all vermouth kokat in, låt svalan. Blanda räkor och ägg med färskost, crème fraiche och champinjonerna. Smaka av med salt och peppar.
7.Skär bort de vita kanterna på brieosten och mixa slät med smetana. Blanda med torkade oliver.

Montering:
1.Skiva formbröden på längden i 0,5 cm tjocka brödskivor och kantskär.
2.Varva bröden med de olika fyllningarna. Skär i portionsbitar och bred ett tunt lager smetana runt bitarna.
3.Doppa sidorna i smördegskrisp och toppa med fänkålschips och tryffel.

Källa: Cheeselab 2014

Kundcenter

Kontakta oss via kontaktformuläret nedan, vi svarar senast inom en arbetsdag.

Kundcenter har öppet: 
Mån-fre: 07.00-17.00
Lör, sön samt röd dag: 08.00-17.00

Vi på Arla svarar gärna på dina frågor.

0775-77 11 77

Läs vanliga frågor och svar här.

Dina kontaktuppgifter

Till toppen