Ett potatistillbehör som passar det mesta på restaurangens lunchmeny. Krossa kokt potatis och rosta den härligt frasig i ugn. Har du kokt potatis över från dagen innan går den bra att använda. Toppa med en het och syrlig vinägrett med grön chili som ger extra smakskjuts och fräschör.

Smashed potatoes med syrlig chilivinägrett

Smashed potatoes med syrlig chilivinägrett
Recept av Johan Backeus

Ett potatistillbehör som passar det mesta på restaurangens lunchmeny. Krossa kokt potatis och rosta den härligt frasig i ugn. Har du kokt potatis över från dagen innan går den bra att använda. Toppa med en het och syrlig vinägrett med grön chili som ger extra smakskjuts och fräschör.

Gör så här

    • Koka potatisen mjuk med skalet på. Låt ånga av. Lägg på en plåt och krossa potatisarna lätt med en gaffel. Ringla över matolja och salta. Rosta i ugn på 180° ca 30 min.
    • Hacka chilin fint och blanda med olivolja och vinäger. Smaka av med citronsaft och salt.
    • Vid servering: Skeda den heta, syrliga vinägretten över potatisen och toppa med klippt kryddkrasse och tunt skivad salladslök.