![En restaurangrätt som ger extra nöjda gäster. Den sticker ut och vi gillar att laga den. Men vi använder tärnat kött istället för helt. Rotfrukterna får upp näringsinnehållet.](https://cdn-kund.arla.se/remote/cdn-rdb.arla.com/foodservice-se/skolmakarlada/1683332887.jpg?width=1230&height=670&rmode=crop&format=webp&quality=80)
Skolmakarlåda
![Skolmakarlåda](https://cdn-kund.arla.se/recept/skolmakarlada/qrcode.png?utm_source=qr&utm_medium=recipe-print)
![Arla Guldko](https://cdn-kund.arla.se/remote/cdn-rdb.arla.com/Files/foodservice-se/2116495536/24e43235-4bea-4d4b-b582-4fddbd20f188.png?width=50&height=50&format=webp&quality=80&rmode=crop)
En restaurangrätt som ger extra nöjda gäster. Den sticker ut och vi gillar att laga den. Men vi använder tärnat kött istället för helt. Rotfrukterna får upp näringsinnehållet.
Gör så här
-
- Koka potatisen och mosa. Tillsätt smör, salt och peppar.
- Späd med grädde och äggula. Vispa tills moset får en luftig konsistens.
- Bryn köttet i smör, krydda med salt, peppar och timjan. Lägg köttet i smorda bleck. Tillaga i ugn, 175° ca 30 min.
- Bryn bacon, lök och rotfrukterna.
- Blanda köttet med rotfruktsblandningen.
- Spritsa moset längs med kanten i smorda bleck, fyll mitten med kött- och rotfruktsblandningen. Gratinera i ugn tills moset är gyllenbrunt. Strö över gräslök vid servering.