Skolmakarlåda

Skolmakarlåda

Gör så här

1. Koka potatisen och mosa. Tillsätt smör, salt och vitpeppar.
2. Späd med grädde och äggula. Vispa till moset får en luftig konsistens.
3. Bryn köttet i smör, krydda med salt, peppar och timjan. Lägg köttet i smorda bleck. Tillaga i ugn, 175° ca 30 min.
4. Bryn bacon, lök och rotfrukterna.
5. Blanda kött med bacon, lök- och rotfruktsblandningen.
6. Spritsa moset längs med kanten i smorda bleck, fyll mitten med bacon, lök- och rotfruktsblandningen.
Gratinera i ugn tills moset är gyllenbrunt.
Strö över gräslök vid servering.

Recept: Mats Zetterlund, Lillån skolrestaurang, Örebro
Källa: Kock i skolan 2011/Skolmat till 100

Kundcenter

Kontakta oss via kontaktformuläret nedan, vi svarar senast inom en arbetsdag.

Kundcenter har öppet: 
Mån-fre: 07.00-17.00
Lör, sön samt röd dag: 08.00-17.00

Vi på Arla svarar gärna på dina frågor.

0775-77 11 77

Läs vanliga frågor och svar här.

Dina kontaktuppgifter

Till toppen