Många har aldrig smakat men tycker ändå inte om lever. De här goda färsbiffarna på mild lamm- eller kycklinglever med lingongräddsås får många att ändra uppfattning.

Salviakryddade leverbiffar med gräddsås

Salviakryddade leverbiffar med gräddsås

Många har aldrig smakat men tycker ändå inte om lever. De här goda färsbiffarna på mild lamm- eller kycklinglever med lingongräddsås får många att ändra uppfattning.

Gör så här

    • Putsa levern och skär den ev i mindre bitar. Kör lever, äpple, potatis, ansjovis och purjolök i matberedare eller köttkvarn. Tillsätt ägg, grädde, lök, salvia, salt, peppar och blanda väl. Rör ner potatismjöl och ströbröd. Låt svälla i kyl ca 30 min.
    • Gräddsås: Koka upp buljong, grädde, timjan, soja och lingon, låt koka ca 5 min. Red av med majsstärkelse utrörd i lite vatten. Koka upp under omrörning, smaka av med salt och peppar.
    • Bryn biffarna i smör på medelvärme. Lägg dem på smorda bleck och stek färdiga i ugn, 175° ca 10 min. Servera med gräddsås, rårörda lingon och kokt potatis.