![En vacker fiskrätt med ugnsbakade, sötsyrliga små tomathalvor och en ljuvlig vinsås. Salvia är en av smaksättarna framförallt i det norditalienska köket.](https://cdn-kund.arla.se/remote/cdn-rdb.arla.com/foodservice-se/salviafisk-i-vinsas/490087506.jpg?width=1230&height=670&rmode=crop&format=webp&quality=80)
Salviafisk i vinsås
![Salviafisk i vinsås](https://cdn-kund.arla.se/recept/salviafisk-i-vinsas/qrcode.png?utm_source=qr&utm_medium=recipe-print)
![Arla Guldko](https://cdn-kund.arla.se/remote/cdn-rdb.arla.com/Files/foodservice-se/2116495536/24e43235-4bea-4d4b-b582-4fddbd20f188.png?width=50&height=50&format=webp&quality=80&rmode=crop)
En vacker fiskrätt med ugnsbakade, sötsyrliga små tomathalvor och en ljuvlig vinsås. Salvia är en av smaksättarna framförallt i det norditalienska köket.
Gör så här
-
- Vik ihop filéerna om de är tunna. Lägg dem i formar eller bleck. Salta och peppra. Strö över vitlök och salvia. Blanda grädde med vin och häll det över fisken. Stek i ugn, 225° ca 20 min.
- Halvera tomaterna, salta och peppra. Lägg dem i formar eller bleck och ställ in dem i ugnen efter halva tiden. Servera fisken med tomater och ris.