Dinkelvåfflor med nötliknande smak passar både med söta och salta tillbehör. Har du löjrom på våfflorna kan sockret i smeten uteslutas.

Salta och söta dinkelvåfflor

Salta och söta dinkelvåfflor
Recept av Sara Aasum Hultberg

Dinkelvåfflor med nötliknande smak passar både med söta och salta tillbehör. Har du löjrom på våfflorna kan sockret i smeten uteslutas.

Gör så här

    • Blanda de torra ingredienserna. Smält smöret och låt det svalna.
    • Blanda ägg med mjölk, tillsätt de torra ingredienserna och rör om till en klumpfri smet. Vispa i smöret och låt svälla ca 1 tim i kyl.
    • Grädda våfflorna i smör. Vid salt våffla – strö gärna stekt, finhackat bacon över smeten i våffeljärnet vid gräddning.
  • Salt fyllning:

    • Vispa upp smetana. Servera våff-lorna med smetana, lök och löjrom, garnera med dill.
  • Söt fyllning:

    • Vispa grädden löst och vänd ner matyoghurt, smaksätt med flor-socker. Servera till våfflorna med björnbär och garnera med mynta.