Dinkelvåfflor med nötliknande smak passar både med söta och salta tillbehör. Har du löjrom på våfflorna kan sockret i smeten uteslutas.

Salta och söta dinkelvåfflor

Recept av Sara Aasum Hultberg

Dinkelvåfflor med nötliknande smak passar både med söta och salta tillbehör. Har du löjrom på våfflorna kan sockret i smeten uteslutas.

Gör så här

    • Blanda de torra ingredienserna. Smält smöret och låt det svalna.
    • Blanda ägg med mjölk, tillsätt de torra ingredienserna och rör om till en klumpfri smet. Vispa i smöret och låt svälla ca 1 tim i kyl.
    • Grädda våfflorna i smör. Vid salt våffla – strö gärna stekt, finhackat bacon över smeten i våffeljärnet vid gräddning.
  • Salt fyllning:

    • Vispa upp smetana. Servera våff-lorna med smetana, lök och löjrom, garnera med dill.
  • Söt fyllning:

    • Vispa grädden löst och vänd ner matyoghurt, smaksätt med flor-socker. Servera till våfflorna med björnbär och garnera med mynta.