Salta och söta dinkelvåfflor

Salta och söta dinkelvåfflor

Gör så här

1. Blanda de torra ingredienserna. Smält smöret och låt det svalna.
2. Blanda ägg med mjölk, tillsätt de torra ingredienserna och rör om till en klumpfri smet. Vispa i smöret och låt svälla ca 1 tim i kyl.
3. Grädda våfflorna i smör. Vid salt våffla – strö gärna stekt, finhackat bacon över smeten i våffeljärnet vid gräddning.

Salt fyllning:
1. Vispa upp smetana. Servera våff-lorna med smetana, lök och löjrom, garnera med dill.

Söt fyllning:
1. Vispa grädden löst och vänd ner matyoghurt, smaksätt med flor-socker. Servera till våfflorna med björnbär och garnera med mynta.

Källa: Sara Aasum Hultberg, Årets Konditor 2015

Kundcenter

Kontakta oss via kontaktformuläret nedan, vi svarar senast inom en arbetsdag.

Kundcenter har öppet: 
Mån-fre: 07.00-17.00
Lör, sön samt röd dag: 08.00-17.00

Vi på Arla svarar gärna på dina frågor.

0775-77 11 77

Läs vanliga frågor och svar här.

Dina kontaktuppgifter

Till toppen