![Dinkelvåfflor med nötliknande smak passar både med söta och salta tillbehör. Har du löjrom på våfflorna kan sockret i smeten uteslutas.](https://cdn-kund.arla.se/remote/cdn-rdb.arla.com/foodservice-se/salta-och-sota-dinkelvafflor/55175714.jpg?width=1230&height=670&rmode=crop&format=webp&quality=80)
Salta och söta dinkelvåfflor
![Salta och söta dinkelvåfflor](https://cdn-kund.arla.se/recept/salta-och-sota-dinkelvafflor/qrcode.png?utm_source=qr&utm_medium=recipe-print)
![Årets Konditor](https://cdn-kund.arla.se/remote/cdn-rdb.arla.com/Files/foodservice-se/922834709/a10681ac-8fc7-49c1-9b3a-e7eaff7340f6.png?width=50&height=50&format=webp&quality=80&rmode=crop)
Dinkelvåfflor med nötliknande smak passar både med söta och salta tillbehör. Har du löjrom på våfflorna kan sockret i smeten uteslutas.
Gör så här
-
- Blanda de torra ingredienserna. Smält smöret och låt det svalna.
- Blanda ägg med mjölk, tillsätt de torra ingredienserna och rör om till en klumpfri smet. Vispa i smöret och låt svälla ca 1 tim i kyl.
- Grädda våfflorna i smör. Vid salt våffla – strö gärna stekt, finhackat bacon över smeten i våffeljärnet vid gräddning.
-
Salt fyllning:
- Vispa upp smetana. Servera våff-lorna med smetana, lök och löjrom, garnera med dill.
-
Söt fyllning:
- Vispa grädden löst och vänd ner matyoghurt, smaksätt med flor-socker. Servera till våfflorna med björnbär och garnera med mynta.