Lättgravad och sotad lax med krispig sallad och ljummen ostkräm med Svecia blir en härlig rätt till sommarmenyn. Rätten är lätt att göra samt perfekt att förbereda innan service. Ett bra alternativ till dig som vill förnya och modernisera caesarsalladen.

Sallad med sotad lax med ostkräm på Svecia

Sallad med sotad lax med ostkräm på Svecia
Recept av Tom Sjöstedt

Lättgravad och sotad lax med krispig sallad och ljummen ostkräm med Svecia blir en härlig rätt till sommarmenyn. Rätten är lätt att göra samt perfekt att förbereda innan service. Ett bra alternativ till dig som vill förnya och modernisera caesarsalladen.

Gör så här

  • Lättgravad och sotad lax:

    • Blanda salt, socker och cayennepeppar och gnid in på laxen. Låt grava i kyl minst 4 tim, gärna längre.
    • Torka av laxen och sota den runtom i en torr, het stekpanna. Låt kallna och skär i skivor.
  • Ostkräm med Svecia:

    • Riv osten. Koka upp grädden, ta från värmen och låt osten smälta ner i grädden under omrörning
    • Mixa grädden med äggen. Tillsätt oljan under mixning till krämig konsistens. Smaka av med salt och lägg upp i spritspåse.
  • Sallad:

    • Plocka ner salladen i blad och lägg i isvatten en stund. Låt rinna av ordentligt för servering.
    • Lägg upp laxen på tallrikar. Fördela sallad, örter och sardeller runt laxen.
    • Spritsa på ostkrämen, vrid över svartpeppar samt riv över citronskal och ost precis innan servering.