Rotmos med rimmat bogfläsk
Vi använder lite mer potatis i vårt rotmos för att det ska få en torrare, mer mosig konsistens som barnen gillar. Spara buljongen från bogen och återanvänd i moset. Specialkost: Glutenfri, går att göra laktosfri genom att använda laktosfria produkter.
Gör så här
-
- Lägg bogen i en rymlig gryta och täck ordentligt med vatten. Koka upp och häll av vattnet.
- Lägg övriga ingredienser i grytan och täck med kallt vatten. Koka köttet i ca 1 tim till en innertemperatur på 75°.
- Ta upp köttet. Reducera buljongen, sila och spar den till rabbemoset.
- Täck kålrot, morot och lök med vatten. Koka mjuka i ca 20 min.
- Lägg i potatisen med de kokande grönsakerna. Koka upp och koka tills potatisen blivit mjuk, ca 20 min.
- Häll av vattnet och mosa allt med en potatisstöt.
- Tillsätt mjölk och smör och vispa ihop till ett mos. Späd till önskad konsistens med buljongen.
- Smaka av med kryddpeppar, salt och peppar. Servera fläskbogen med rabbemoset.