Majsen rostas innan den kokar ihop med soppans övriga ingredienser. Det, tillsammans med ingefäran, gör soppan extra god. Serveras majssoppan med quesadilla och toppas med paprikarostade majskorn, kommer det att bli fullt i skolmatsalen på lunchen.

Rostad majssoppa

Rostad majssoppa

Majsen rostas innan den kokar ihop med soppans övriga ingredienser. Det, tillsammans med ingefäran, gör soppan extra god. Serveras majssoppan med quesadilla och toppas med paprikarostade majskorn, kommer det att bli fullt i skolmatsalen på lunchen.

Gör så här

  • Rostad majssoppa:

    • Fräs lök, vitlök och ingefära i olja i en kastrull.
    • Rosta majsen till fin färg i olja i en stekpanna. Tillsätt den rostade majsen i kastrullen.
    • Häll i grädde, vatten och buljong. Låt koka på svag värme ca 10 min. Mixa soppan slät. Smaka av med salt.
  • Quesadillas:

    • Fördela ost och spenat på tortillabröden. Vik ihop till halvmånar, pensla bröden med olja och stek i ugn på 200º utan fläkt 5–7 min.
    • Serverade med quesadillas skurna i trianglar.
  • Topping:

    • Rosta majsen med paprikapulvret i olja till fin färg. Strö över soppan vid servering.