Använd udda, underskattade detaljer. Kokat fläsklägg blir gott och frasigt när det rostas i ugn. Kål är en tidig höstprimör som man knappt behöver baka av eftersom den innehåller mycket vatten.

Rostad fläsklägg med bakad spetskål, lök, bondbönor och skummig örtbuljong

Recept av Daniel Räms

Använd udda, underskattade detaljer. Kokat fläsklägg blir gott och frasigt när det rostas i ugn. Kål är en tidig höstprimör som man knappt behöver baka av eftersom den innehåller mycket vatten.

Gör så här

    • Koka läggen i vatten tills köttet lossnar från benet. Lyft och lägg på galler med droppbleck under. Rosta fläskläggen i ugnen på 180° med öppet spjäll tills svålen är frasig.
    • Klyfta spetskålen och baka med citron, olja och salt i ugnen på 160° tills kålen är mjuk.
    • Koka löken hel med skal tills den är mjuk. Skala och dela i båtar.
    • Koka potatisen i saltat vatten. Koka och skala bondbönorna.
    • Mixa buljong med grädde, smör och örter till en skummig örtbuljong.
    • Skär ner fläsklägg och spetskål i mindre bitar. Servera med lök, potatis, bondbönor och skummig buljong. Garnera med körvel och salladslök.