![Använd udda, underskattade detaljer. Kokat fläsklägg blir gott och frasigt när det rostas i ugn. Kål är en tidig höstprimör som man knappt behöver baka av eftersom den innehåller mycket vatten.](https://cdn-kund.arla.se/remote/cdn-rdb.arla.com/foodservice-se/rostad-flasklagg-med-bakad-spetskal-lok-bondbonor-och-skummig-ortbuljong/3911884495.jpg?width=1230&height=670&rxy=0.59,0.56&format=webp&quality=80)
Rostad fläsklägg med bakad spetskål, lök, bondbönor och skummig örtbuljong
![Rostad fläsklägg med bakad spetskål, lök, bondbönor och skummig örtbuljong](https://cdn-kund.arla.se/recept/rostad-flasklagg-med-bakad-spetskal-lok-bondbonor-och-skummig-ortbuljong/qrcode.png?utm_source=qr&utm_medium=recipe-print)
![Årets Kock](https://cdn-kund.arla.se/remote/cdn-rdb.arla.com/Files/foodservice-se/933244067/98b06435-3ead-4e1a-aea0-0b820f32b9c7.png?width=50&height=50&format=webp&quality=80&rmode=crop)
Använd udda, underskattade detaljer. Kokat fläsklägg blir gott och frasigt när det rostas i ugn. Kål är en tidig höstprimör som man knappt behöver baka av eftersom den innehåller mycket vatten.
Gör så här
-
- Koka läggen i vatten tills köttet lossnar från benet. Lyft och lägg på galler med droppbleck under. Rosta fläskläggen i ugnen på 180° med öppet spjäll tills svålen är frasig.
- Klyfta spetskålen och baka med citron, olja och salt i ugnen på 160° tills kålen är mjuk.
- Koka löken hel med skal tills den är mjuk. Skala och dela i båtar.
- Koka potatisen i saltat vatten. Koka och skala bondbönorna.
- Mixa buljong med grädde, smör och örter till en skummig örtbuljong.
- Skär ner fläsklägg och spetskål i mindre bitar. Servera med lök, potatis, bondbönor och skummig buljong. Garnera med körvel och salladslök.