Rostad fläsklägg med bakad spetskål, lök, bondbönor och skummig örtbuljong

Rostad fläsklägg med bakad spetskål, lök, bondbönor och skummig örtbuljong

Gör så här

1. Koka läggen i vatten tills köttet lossnar från benet. Lyft och lägg på
galler med droppbleck under. Rosta fläskläggen i ugnen på 180° med öppet spjäll tills svålen är frasig.
2. Klyfta spetskålen och baka med citron, olja och salt i ugnen på 160°
tills kålen är mjuk.
3. Koka löken hel med skal tills den är mjuk. Skala och dela i båtar.
4. Koka potatisen i saltat vatten. Koka och skala bondbönorna.
5. Mixa buljong med grädde, smör och örter till en skummig örtbuljong.
6. Skär ner fläsklägg och spetskål i mindre bitar. Servera med lök, potatis, bondbönor och skummig buljong. Garnera med körvel och salladslök.

Källa: Årets Kock 2013

Kundcenter

Kontakta oss via kontaktformuläret nedan, vi svarar senast inom en arbetsdag.

Kundcenter har öppet: 
Mån-fre: 07.00-17.00
Lör, sön samt röd dag: 08.00-17.00

Vi på Arla svarar gärna på dina frågor.

0775-77 11 77

Läs vanliga frågor och svar här.

Dina kontaktuppgifter

Till toppen