Rostad fläsklägg med bakad spetskål, lök, bondbönor och skummig örtbuljong
Använd udda, underskattade detaljer. Kokat fläsklägg blir gott och frasigt när det rostas i ugn. Kål är en tidig höstprimör som man knappt behöver baka av eftersom den innehåller mycket vatten.
Gör så här
-
- Koka läggen i vatten tills köttet lossnar från benet. Lyft och lägg på galler med droppbleck under. Rosta fläskläggen i ugnen på 180° med öppet spjäll tills svålen är frasig.
- Klyfta spetskålen och baka med citron, olja och salt i ugnen på 160° tills kålen är mjuk.
- Koka löken hel med skal tills den är mjuk. Skala och dela i båtar.
- Koka potatisen i saltat vatten. Koka och skala bondbönorna.
- Mixa buljong med grädde, smör och örter till en skummig örtbuljong.
- Skär ner fläsklägg och spetskål i mindre bitar. Servera med lök, potatis, bondbönor och skummig buljong. Garnera med körvel och salladslök.