Vilt är ett trevligt inslag på julmenyn och ett alternativ till julskinka och rökt fårfiol. Det välkryddade, rökta vildsvinet är gott ihop med en krämig, fräsch coleslaw.

Rökt, pepprigt vildsvin med coleslaw på rödkål

Recept av Peter Skogström

Vilt är ett trevligt inslag på julmenyn och ett alternativ till julskinka och rökt fårfiol. Det välkryddade, rökta vildsvinet är gott ihop med en krämig, fräsch coleslaw.

Gör så här

    • Rulla köttet i pepparmixen, salta och bryn köttet runt om i smör. Rök i en röklåda 5-10 min. Baka klart i ugn, 100° till en innertemperatur på 65-70°.
    • Salta den strimlade rödkålen lätt, låt stå i ett durkslag och mjukna.
    • Vänd ihop kålen med övriga ingredienser och smaka av med peppar, honung, olivolja och ev mer salt.