Rödbetsbiff med bulgursallad och två röror

Rödbetsbiff med bulgursallad och två röror

Gör så här

1. Blanda alla ingredienserna till biffarna.

Smaka av med salt, peppar och timjan. Forma färsen till biffar à 65 g styck.

2. Lägg biffarna i smorda bleck. Tillaga i ugn, 180° ca 15 min.

3. Blanda fil och crème fraiche, salta och peppra. Dela röran i två bunkar.

4. Mixa osten och smaksätt med honung, rör ner i hälften av fil- och crème

fraicheblandningen.

Ställ in i kyl.

5. Rör ner ajvar relish i den andra hälften fil- och crème fraicheblandningen. Ställ

i kyl.

6. Lägg rotfrukterna i bleck. Rosta i ugn, tills de fått lite färg och har kvar

sin spänst. Ställ rotsakerna på snabbkylning.

7. Koka bulgur i buljong och tomatpuré. Lägg i bleck

och blanda med de kylda rotfrukterna. Strö över purjolök. Garnera med färsk

timjan.

Servera biffarna med rotfruktsbulgur och de två rörorna.


Kristin Källmodin och Agneta Kullman, Träkvista skola, Ekerö

Kundcenter

Kontakta oss via kontaktformuläret nedan, vi svarar senast inom en arbetsdag.

Kundcenter har öppet: 
Mån-fre: 07.00-17.00
Lör, sön samt röd dag: 08.00-17.00

Vi på Arla svarar gärna på dina frågor.

0775-77 11 77

Läs vanliga frågor och svar här.

Dina kontaktuppgifter

Till toppen