![Varsamt saltbakade rödbetor glaserade i körsbärs- och smörlag som serveras med picklad senap och en emulsion med rostad kummin.](https://cdn-kund.arla.se/remote/cdn-rdb.arla.com/foodservice-se/rodbetor-och-korsbar-med-senap-och-kummin/2924729540.jpg?width=1230&height=670&rxy=0.42,0.5&format=webp&quality=80)
Rödbetor och körsbär med senap och kummin
![Rödbetor och körsbär med senap och kummin](https://cdn-kund.arla.se/recept/rodbetor-och-korsbar-med-senap-och-kummin/qrcode.png?utm_source=qr&utm_medium=recipe-print)
![Årets Kock](https://cdn-kund.arla.se/remote/cdn-rdb.arla.com/Files/foodservice-se/933244067/98b06435-3ead-4e1a-aea0-0b820f32b9c7.png?width=50&height=50&format=webp&quality=80&rmode=crop)
Varsamt saltbakade rödbetor glaserade i körsbärs- och smörlag som serveras med picklad senap och en emulsion med rostad kummin.
Gör så här
-
- Lägg undan en rödbeta till senare. Baka resterande rödbetor på saltbädd i ugn på 150° ca 1 tim tills de är mjuka. Skala betorna och lägg på en plåt, torka i ugn på 60° ca 1 tim.
- Värm rödbetorna med körsbär och smör. Krydda med salt och låt betor och körsbär glaseras i lagen i några minuter.
-
Picklad senap:
- Blanchera de båda senapsfrösorterna. Koka upp vatten, socker och ättika till en lag. Tillsätt senapsfröna och koka upp. Ta från värmen och låt svalna i lagen.
-
Kumminemulsion:
- Blanda allt utom olja och salt till kumminemulsionen. Tillsätt oljan under mixning till en tjock majonnäs. Smaka av med salt och lägg i sprits.
-
Vid servering:
- Skala och råhyvla den sparade rödbetan tunt på mandolin. Lägg de glaserade rödbetorna med körsbären i tallrikar och skeda över lite av spadet. Toppa med den picklade senapen och spritsa på kumminemulsionen. Garnera med den råyvlade rödbetan.