![Baka på saltbädd är en enkel tillagningsmetod som ger rödbetan en sötare ton och även lite smak från saltet.](https://cdn-kund.arla.se/remote/cdn-rdb.arla.com/foodservice-se/rodbeta-med-getostcreme-och-lammfarsbiff/3186815860.jpg?width=1230&height=670&rmode=crop&format=webp&quality=80)
Rödbeta med getostcrème och lammfärsbiff
![Rödbeta med getostcrème och lammfärsbiff](https://cdn-kund.arla.se/recept/rodbeta-med-getostcreme-och-lammfarsbiff/qrcode.png?utm_source=qr&utm_medium=recipe-print)
![Årets Kock](https://cdn-kund.arla.se/remote/cdn-rdb.arla.com/Files/foodservice-se/933244067/98b06435-3ead-4e1a-aea0-0b820f32b9c7.png?width=50&height=50&format=webp&quality=80&rmode=crop)
Baka på saltbädd är en enkel tillagningsmetod som ger rödbetan en sötare ton och även lite smak från saltet.
Gör så här
-
- Strö grovsaltet i botten av ett bleck. Ställ i betorna. Baka mjuka i ugn ca 45 min, på 160° varmluft. Skala dem.
- Ta bort skalet från getosten. Mixa slät med yoghurt. Smaka av med salt.
- Lägg havregryn i mjölk och låt svälla.
- Blanda med lammfärs, ägg och salt. Tillsätt örter, vitlök, citron och peppar.
- Forma biffar och bryn dem i smör-&rapsolja.
- Baka i ugn 120° tills de har ca 60° i innertemperatur.
- Koka matvete enligt anvisning på förpackningen.
- Servera biffarna med getostcrèmen, de bakade betorna och matvete eller bulgur.