![Kardemumma kallas ofta drottningen av kryddor. De gröna kapslarna ger en härligt fyllig smak. En spännande smakupplevelse med brynt, lite syrligt smörvisp.](https://cdn-kund.arla.se/remote/cdn-rdb.arla.com/foodservice-se/roda-linser-med-kardemumma-rotselleri-persilja-och-brynt-smorvisp/820674818.jpg?width=1230&height=670&rxy=0.49,0.59&format=webp&quality=80)
Röda linser med kardemumma, rotselleri, persilja och brynt smörvisp
![Röda linser med kardemumma, rotselleri, persilja och brynt smörvisp](https://cdn-kund.arla.se/recept/roda-linser-med-kardemumma-rotselleri-persilja-och-brynt-smorvisp/qrcode.png?utm_source=qr&utm_medium=recipe-print)
![Arla Pro](https://cdn-kund.arla.se/remote/cdn-rdb.arla.com/Files/foodservice-se/94410491/90ba3c84-5c91-4ca4-bb39-9951826e4508.png?width=50&height=50&format=webp&quality=80&rmode=crop)
Kardemumma kallas ofta drottningen av kryddor. De gröna kapslarna ger en härligt fyllig smak. En spännande smakupplevelse med brynt, lite syrligt smörvisp.
Gör så här
-
- Koka rotsellerin i mjuk i lättsaltat vatten.
- Fräs schalottenlök och vitlök med kardemumma i smör i en kastrull. Tillsätt linser och buljong. Sjud försiktigt tills linserna är mjuka och har kvar en liten kärna.
- Ta från värmen och låt linserna svälla färdigt, kyl ner. Smaka av med vinäger, salt och peppar.
-
Brynt smörvisp:
- Bryn smöret till gyllenbrun färg, låt svalna något. Vispa smöret fluffigt.
- Vispa ner crème fraiche i smöret och smaka av med salt och peppar.
-
Grönkålschips:
- Repa upp grönkål i små bitar och lägg på plåtar med bakplåtspapper. Spreja med smör-& rapsolja spray och salta lätt.
- Rosta i ugn på 160° ca 5 min.
-
Vid servering:
- Vänd ner rotsellerin, lök och persilja i linserna. Spritsa brynt smörvisp på salladen och toppa med grönkålschips.