![Ge julbordet en norrländsk touche med den här goda cheesecaken. Skär upp fina tårtbitar i förväg så ser den lika vacker ut till sista biten.](https://cdn-kund.arla.se/remote/cdn-rdb.arla.com/foodservice-se/renstekscheesecake-med-persilja/3545408620.jpg?width=1230&height=670&rxy=0.55,0.45&format=webp&quality=80)
Renstekscheesecake med persilja
![Renstekscheesecake med persilja](https://cdn-kund.arla.se/recept/renstekscheesecake-med-persilja/qrcode.png?utm_source=qr&utm_medium=recipe-print)
![Årets Kock](https://cdn-kund.arla.se/remote/cdn-rdb.arla.com/Files/foodservice-se/933244067/98b06435-3ead-4e1a-aea0-0b820f32b9c7.png?width=50&height=50&format=webp&quality=80&rmode=crop)
Ge julbordet en norrländsk touche med den här goda cheesecaken. Skär upp fina tårtbitar i förväg så ser den lika vacker ut till sista biten.
Gör så här
-
- Smält smöret och låt det svalna lite. Mixa brödet till smulor och blanda med smöret. Tryck ut brödsmulorna i en springform, ca 23 cm i diameter. Låt formarna stå i kylen medan du gör fyllningen.
- Blötlägg gelatinbladen i kallt vatten.
- Hacka rensteken fint och mixa den med färskost och matyoghurt.
- Värm citronsaften i mikro med gelatinbladen i 20 sekunder, rör ut ordentligt så att gelatinet är helt upplöst. Mixa ner gelatinblandningen i röran.
- Rör ner hälften av persiljan. Smaka av med salt, peppar och riven pepparrot. Bred fyllningen på botten.
- Täck formen med platsfolie och låt stå i kyl i minst 4 timmar. Strö över resten av persiljan vid servering.