Nygammal husmanskost känns så självklart. Billig renskav med mört, fint kött i en krämig gräddsås med svamp och en lätt potatispuré är en rätt att älska.

Renskav med svamp, lingon, potatispuré och honungsrostade morötter

Recept av Gustaf Trägårdh

Nygammal husmanskost känns så självklart. Billig renskav med mört, fint kött i en krämig gräddsås med svamp och en lätt potatispuré är en rätt att älska.

Gör så här

    • Stek renskav, svamp, lök och vitlök i smör. Häll på grädde och crème fraiche och låt koka ihop tills det är krämigt, ca 15 min. Smaka av med timjan, salt och peppar.
    • Blanda lingon och socker och låt stå några timmar eller över natten.
    • Koka och pressa potatisen, blanda med mjölk och smält smör. Smaka av med ost, citronskal, salt och peppar.
    • Blanda morotsstavarna med smält smör och honung. Rosta morötterna i ugn, 200º ca 20 min. Smaka av med salt och peppar.
    • Servera renskavsgrytan med potatispuré, rårörda lingon och honungsrostade morötter.