![Nygammal husmanskost känns så självklart. Billig renskav med mört, fint kött i en krämig gräddsås med svamp och en lätt potatispuré är en rätt att älska.](https://cdn-kund.arla.se/remote/cdn-rdb.arla.com/foodservice-se/renskav-med-svamp-lingon-potatispure-och-honungsrostade-morotter/2813654085.jpg?width=1230&height=670&rmode=crop&format=webp&quality=80)
Renskav med svamp, lingon, potatispuré och honungsrostade morötter
![Renskav med svamp, lingon, potatispuré och honungsrostade morötter](https://cdn-kund.arla.se/recept/renskav-med-svamp-lingon-potatispure-och-honungsrostade-morotter/qrcode.png?utm_source=qr&utm_medium=recipe-print)
![Årets Kock](https://cdn-kund.arla.se/remote/cdn-rdb.arla.com/Files/foodservice-se/933244067/98b06435-3ead-4e1a-aea0-0b820f32b9c7.png?width=50&height=50&format=webp&quality=80&rmode=crop)
Nygammal husmanskost känns så självklart. Billig renskav med mört, fint kött i en krämig gräddsås med svamp och en lätt potatispuré är en rätt att älska.
Gör så här
-
- Stek renskav, svamp, lök och vitlök i smör. Häll på grädde och crème fraiche och låt koka ihop tills det är krämigt, ca 15 min. Smaka av med timjan, salt och peppar.
- Blanda lingon och socker och låt stå några timmar eller över natten.
- Koka och pressa potatisen, blanda med mjölk och smält smör. Smaka av med ost, citronskal, salt och peppar.
- Blanda morotsstavarna med smält smör och honung. Rosta morötterna i ugn, 200º ca 20 min. Smaka av med salt och peppar.
- Servera renskavsgrytan med potatispuré, rårörda lingon och honungsrostade morötter.