Renskav med svamp, lingon, potatispuré och honungsrostade morötter
Nygammal husmanskost känns så självklart. Billig renskav med mört, fint kött i en krämig gräddsås med svamp och en lätt potatispuré är en rätt att älska.
Gör så här
-
- Stek renskav, svamp, lök och vitlök i smör. Häll på grädde och crème fraiche och låt koka ihop tills det är krämigt, ca 15 min. Smaka av med timjan, salt och peppar.
- Blanda lingon och socker och låt stå några timmar eller över natten.
- Koka och pressa potatisen, blanda med mjölk och smält smör. Smaka av med ost, citronskal, salt och peppar.
- Blanda morotsstavarna med smält smör och honung. Rosta morötterna i ugn, 200º ca 20 min. Smaka av med salt och peppar.
- Servera renskavsgrytan med potatispuré, rårörda lingon och honungsrostade morötter.