Ratatouille med ostpolenta

Ratatouille med ostpolenta

Gör så här

1. Fräs lök, vitlök och rosmarin i smör. Tillsätt honung och låt fräsa med ca 5 min.

2. Tillsätt krossade tomater, vatten, vinäger, socker, salt och peppar. Låt

puttra under lock i 40 min.

3. Koka linserna.

4. Rosta rotfrukterna i ugn, 200° ca 10 min.

5. Blanda tomatröran, rotfrukter och rosmarin, låt koka 15-25 min Smaka av med salt

och peppar.

6. Koka upp vatten, grädde. Lägg i polentagrynen. Låt koka till

polentan är klar. Smula ned osten. Smaka av med salt och vitpeppar.

7. Bred ut polentan, 2-3 cm tjock, på vattensköljt

bleck. Låt stelna i kyl någon timme. Skär i bitar och stek i smör.

Servera ratatouillen med ostpolentan.


Per-Ola Henriksson, Prästslättsskolan, Karlshamn
Källa: Kock i skolan veg 2013

Kundcenter

Kontakta oss via kontaktformuläret nedan, vi svarar senast inom en arbetsdag.

Kundcenter har öppet: 
Mån-fre: 07.00-17.00
Lör, sön samt röd dag: 08.00-17.00

Vi på Arla svarar gärna på dina frågor.

0775-77 11 77

Läs vanliga frågor och svar här.

Dina kontaktuppgifter

Till toppen