Råmarinerad torskrygg med prästostkräm, tomatjuice och crudité

Råmarinerad torskrygg med prästostkräm, tomatjuice och crudité

Gör så här

1.Skiva torskryggen i tunna skivor. Marinera skivorna ca 10 min (innan servering) med citronsaft, smulad piri piri, salt och peppar i bleck.

2.Lägg de tunt hyvlade grönsakerna i iskallt vatten så att de blir riktigt krispiga.

3.Mixa äggulor, senap och vinäger med den rivna osten i en mixer. Tillsätt olja lite i taget och mixa till en fin kräm. Smaka av med salt, peppar och citronsaft. Blir krämen för tjock kan den spädas med lite mjölk.

Vid servering
Lägg de marinaerade torskskivorna på en tallrik. Slå på lite tomatjuice, olja och krydda ev lite med med piri piri, salt och peppar om så önskas. Spritsa ut ostkrämen här och där. Toppa med de krispiga grönsakerna och hyvlad ost.

Källa: Stefan Karlsson, Årets Kock 1995

Kundcenter

Kontakta oss via kontaktformuläret nedan, vi svarar senast inom en arbetsdag.

Kundcenter har öppet: 
Mån-fre: 07.00-17.00
Lör, sön samt röd dag: 08.00-17.00

Vi på Arla svarar gärna på dina frågor.

0775-77 11 77

Läs vanliga frågor och svar här.

Dina kontaktuppgifter

Till toppen