En dröm för alla som älskar varm ost. Det är bara att smälta osten i små bitar i mikron om du inte har ett raclettejärn. Servera med de goda tillbehören.

Raclette med chorizo, surdegskrutonger och champinjoner

Recept av Roland Persson

En dröm för alla som älskar varm ost. Det är bara att smälta osten i små bitar i mikron om du inte har ett raclettejärn. Servera med de goda tillbehören.

Gör så här

    • Stek champinjonerna hela i smör, salta och peppra. Skär ev chorizon i bitar och stek försiktigt.
    • Kantskär brödet, bryt i bitar till krutonger och rosta.
    • Skiva salladslökarna. Kärna ur och strimla chilin på längden.
    • Värm osten i raclettejärn, i mikro, i ugn eller med en brännare och lägg upp i varma serveringsskålar.
    • Servera med champinjoner, chorizo, krutonger, salladslök, chili och krasse.