![Det lena, välsmakande skummet är perfekt sällskap till rökt fisk. Smörstekta krutonger ger ett härligt krisp.](https://cdn-kund.arla.se/remote/cdn-rdb.arla.com/foodservice-se/purjoloks--och-mandelpotatisskum-med-lattkort-roding-och-krutonger/373765336.jpg?width=1230&height=670&rxy=0.5,0.42&format=webp&quality=80)
Purjolöks- och mandelpotatisskum med lättrökt röding och krutonger
![Purjolöks- och mandelpotatisskum med lättrökt röding och krutonger](https://cdn-kund.arla.se/recept/purjoloks--och-mandelpotatisskum-med-lattkort-roding-och-krutonger/qrcode.png?utm_source=qr&utm_medium=recipe-print)
![Årets Kock](https://cdn-kund.arla.se/remote/cdn-rdb.arla.com/Files/foodservice-se/933244067/98b06435-3ead-4e1a-aea0-0b820f32b9c7.png?width=50&height=50&format=webp&quality=80&rmode=crop)
Det lena, välsmakande skummet är perfekt sällskap till rökt fisk. Smörstekta krutonger ger ett härligt krisp.
Gör så här
-
- Koka potatisen och passera den. Koka purjolöken mjuk i grädde, häng av i en sil. Mixa potatis, purjolök och crème fraiche, klicka i smör och späd med mjölk till en lös crème, smaksätt med salt. Häll i en sifon. Ladda med 2 patroner och skaka. Häll sifonen varm i varmt vatten.
- Rimma rödingen ca 5 min i rimlagen. Ta upp och torka av, lägg på plåt och ställ in i ugnen eller i grill med lock. Lägg spånen i en gjutjärnspanna och hetta upp tills det bildas gul rök, tänd eld. Släck elden med ett lock och ställ in i ugnen eller grillen. Rök fisken ca 10 min. Baka sedan i ugn, 60° till en innertemperatur på 45°. Plasta och ställ kallt.
- Stek brödet i smör, låt rinna av på papper. Bryt i bitar.
-
Vid servering:
Skär rödingen i bitar, lägg i en ring på tallrik. Placera purjolöks- och mandelpotatisskummet i mitten och toppa med krutonger, örter och skott.