Purjolöks- och mandelpotatisskum med lättkört röding och krutonger

Purjolöks- och mandelpotatisskum med lättkört röding och krutonger

Gör så här

1.Koka potatisen och passera den. Koka purjolöken mjuk i grädde, häng av i en sil. Mixa potatis, purjolök och crème fraiche, klicka i smör och späd med mjölk till en lös crème, smaksätt med salt. Häll i en sifon. Ladda med 2 patroner och skaka. Häll sifonen varm i varmt vatten.

2.Rimma rödingen ca 5 min i rimlagen. Ta upp och torka av, lägg på plåt och ställ in i ugnen eller i grill med lock. Lägg spånen i en gjutjärnspanna och hetta upp tills det bildas gul rök, tänd eld. Släck elden med ett lock och ställ in i ugnen i grillen. Rök fisken ca 10 min. Baka sedan i ugn, 60° till en innertemperatur på 45°. Plasta och ställ kallt.

3.Stek brödet i smör, låt rinna av på papper. Bryt i bitar.

Vid servering
Skär rödingen i bitar, lägg i en ring på tallrik. Placera purjolöks- och mandelpotatisskummet i mitten och toppa med krutinger, örter och skott.

Källa: Andreas Hedlund, Årets Kock 2002

Kundcenter

Kontakta oss via kontaktformuläret nedan, vi svarar senast inom en arbetsdag.

Kundcenter har öppet: 
Mån-fre: 07.00-17.00
Lör, sön samt röd dag: 08.00-17.00

Vi på Arla svarar gärna på dina frågor.

0775-77 11 77

Läs vanliga frågor och svar här.

Dina kontaktuppgifter

Till toppen