![Comté är bra som smaksättare i en crème. Den här med mandelpotatis matchar pumpans runda, söta smak perfekt. Gott ihop med svampen och de krispiga
potatisstrimlorna.](https://cdn-kund.arla.se/remote/cdn-rdb.arla.com/foodservice-se/pumpaeclair-fylld-med-en-creme-pa-potatis-och-comte-samt-rostad-karljohanssvamp-och-friterade-potati/2718349846.jpg?width=1230&height=670&rmode=crop&format=webp&quality=80)
Pumpaéclair fylld med en crème på potatis och comté samt rostad karljohansvamp
![Pumpaéclair fylld med en crème på potatis och comté samt rostad karljohansvamp](https://cdn-kund.arla.se/recept/pumpaeclair-fylld-med-en-creme-pa-potatis-och-comte-samt-rostad-karljohanssvamp-och-friterade-potati/qrcode.png?utm_source=qr&utm_medium=recipe-print)
![Årets Kock](https://cdn-kund.arla.se/remote/cdn-rdb.arla.com/Files/foodservice-se/933244067/98b06435-3ead-4e1a-aea0-0b820f32b9c7.png?width=50&height=50&format=webp&quality=80&rmode=crop)
Comté är bra som smaksättare i en crème. Den här med mandelpotatis matchar pumpans runda, söta smak perfekt. Gott ihop med svampen och de krispiga potatisstrimlorna.
Gör så här
-
- Koka upp pumpasaft med mjölk och smör. Tillsätt mjölet och låt sedan koka under vispning tills det släpper från kanterna, låt svalna.
- Kör degen i maskin med vinge och tillsätt ett ägg i taget. Blanda till en slät deg. Spritsa ut på bakplåtspapper i 5 cm långa stavar. Baka av i ugn på 175° ca 25 min.
-
Potatiscrème:
- Riv osten. Skär mandelpotatisen i skivor och koka mjuka med grädde och smör.
- Mixa till en slät crème med osten, smaka av med salt och peppar och låt svalna. Fyll en spritspåse med potatiscrèmen.
-
Garnering:
- Skär svampen i mindre bitar. Rosta i smör och låt svalna.
- Skär bakpotatisen i tunna strimlor och fritera i olja, 175° tills de är gyllenbruna och krispiga. Låt rinna av på papper och salta.
- Ta av toppen på éclairerna. Spritsa på potatiscrème och bränn av lätt med en brännare. Garnera med rostad karljohanssvamp och friterade potatisstrimlor.