Pumpaéclair fylld med en crème på potatis och comté samt rostad karljohansvamp
Comté är bra som smaksättare i en crème. Den här med mandelpotatis matchar pumpans runda, söta smak perfekt. Gott ihop med svampen och de krispiga potatisstrimlorna.
Gör så här
-
- Koka upp pumpasaft med mjölk och smör. Tillsätt mjölet och låt sedan koka under vispning tills det släpper från kanterna, låt svalna.
- Kör degen i maskin med vinge och tillsätt ett ägg i taget. Blanda till en slät deg. Spritsa ut på bakplåtspapper i 5 cm långa stavar. Baka av i ugn på 175° ca 25 min.
-
Potatiscrème:
- Riv osten. Skär mandelpotatisen i skivor och koka mjuka med grädde och smör.
- Mixa till en slät crème med osten, smaka av med salt och peppar och låt svalna. Fyll en spritspåse med potatiscrèmen.
-
Garnering:
- Skär svampen i mindre bitar. Rosta i smör och låt svalna.
- Skär bakpotatisen i tunna strimlor och fritera i olja, 175° tills de är gyllenbruna och krispiga. Låt rinna av på papper och salta.
- Ta av toppen på éclairerna. Spritsa på potatiscrème och bränn av lätt med en brännare. Garnera med rostad karljohanssvamp och friterade potatisstrimlor.