Comté är bra som smaksättare i en crème. Den här med mandelpotatis matchar pumpans runda, söta smak perfekt. Gott ihop med svampen och de krispiga 
potatisstrimlorna.

Pumpaéclair fylld med en crème på potatis och comté samt rostad karljohansvamp

Recept av Roland Persson

Comté är bra som smaksättare i en crème. Den här med mandelpotatis matchar pumpans runda, söta smak perfekt. Gott ihop med svampen och de krispiga potatisstrimlorna.

Gör så här

    • Koka upp pumpasaft med mjölk och smör. Tillsätt mjölet och låt sedan koka under vispning tills det släpper från kanterna, låt svalna.
    • Kör degen i maskin med vinge och tillsätt ett ägg i taget. Blanda till en slät deg. Spritsa ut på bakplåtspapper i 5 cm långa stavar. Baka av i ugn på 175° ca 25 min.
  • Potatiscrème:

    • Riv osten. Skär mandelpotatisen i skivor och koka mjuka med grädde och smör.
    • Mixa till en slät crème med osten, smaka av med salt och peppar och låt svalna. Fyll en spritspåse med potatiscrèmen.
  • Garnering:

    • Skär svampen i mindre bitar. Rosta i smör och låt svalna.
    • Skär bakpotatisen i tunna strimlor och fritera i olja, 175° tills de är gyllenbruna och krispiga. Låt rinna av på papper och salta.
    • Ta av toppen på éclairerna. Spritsa på potatiscrème och bränn av lätt med en brännare. Garnera med rostad karljohanssvamp och friterade potatisstrimlor.