Pumpa- och zucchinisallad
Använd hela pumporna. Pickla tunna skivor i vakuumpåse för krispighet och vacker färg. Rosta tjockare skivor och riv resten till en sötsyrlig röra. Gott ihop med zucchini och pepprig vattenkrasse.
Gör så här
-
- Koka upp ättika, socker, vatten och hackad chili. Dra åt sidan, låt svalna.
- Skär 20/200 skivor av toppen på pumporna, 0,5 mm tunna på skärmaskin. Stansa skivorna och lägg i vakuumpåse med lagen, förslut.
- Skär 10/100 skivor på längden av pumporna, 0,5 cm tjocka. Ringla över olja och salta, rosta i ugn på 180° tills de fått färg och är mjuka.
- Skala och riv resten av pumporna till 1,5 dl/1,5 l riven pumpa. Blanda den rivna pumpan med crème fraiche, finrivet skal från hälften av apelsinerna och finrivet citronskal. Smaka av med salt och tabasco.
- Filea apelsinerna. Rosta pumpakärnorna gyllene med olja och salt i ugn på 175°.
- Skiva hälften av zucchinin i ca 1 cm skivor och sota direkt på hällen med lite salt, dela på mitten. Skiva resten av zucchinin tunt på mandolin.
- Lägg upp salladen efter eget tycke eller enligt bilden. Garnera med vattenkrasse.