Använd hela pumporna. Pickla tunna skivor i vakuumpåse för krispighet och vacker färg. Rosta tjockare skivor och riv resten till en sötsyrlig röra. Gott ihop med zucchini och pepprig vattenkrasse.

Pumpa- och zucchinisallad

Recept av Jimmi Eriksson

Använd hela pumporna. Pickla tunna skivor i vakuumpåse för krispighet och vacker färg. Rosta tjockare skivor och riv resten till en sötsyrlig röra. Gott ihop med zucchini och pepprig vattenkrasse.

Gör så här

    • Koka upp ättika, socker, vatten och hackad chili. Dra åt sidan, låt svalna.
    • Skär 20/200 skivor av toppen på pumporna, 0,5 mm tunna på skärmaskin. Stansa skivorna och lägg i vakuumpåse med lagen, förslut.
    • Skär 10/100 skivor på längden av pumporna, 0,5 cm tjocka. Ringla över olja och salta, rosta i ugn på 180° tills de fått färg och är mjuka.
    • Skala och riv resten av pumporna till 1,5 dl/1,5 l riven pumpa. Blanda den rivna pumpan med crème fraiche, finrivet skal från hälften av apelsinerna och finrivet citronskal. Smaka av med salt och tabasco.
    • Filea apelsinerna. Rosta pumpakärnorna gyllene med olja och salt i ugn på 175°.
    • Skiva hälften av zucchinin i ca 1 cm skivor och sota direkt på hällen med lite salt, dela på mitten. Skiva resten av zucchinin tunt på mandolin.
    • Lägg upp salladen efter eget tycke eller enligt bilden. Garnera med vattenkrasse.