Profiteroles med ostcrème
Oemotståndliga, luftiga bollar fyllda med crème på lagrad hårdost. Bollarna är enkla att servera som aptitretare till glöggen, till minglet och på julbordet.
Gör så här
-
- Koka upp vatten, salt och smör. Tillsätt mjölet och vispa hårt tills det tjocknar. Ta från värmen och tillsätt ett ägg i taget under vispning. Lägg i spritspåse och låt svalna lite.
- Spritsa små bollar på en plåt med bakplåtspapper. Baka av i ugn på 200° till fin färg, 7–10 min. De ska kännas lätta när de är klara.
-
Ostcrème:
- Riv osten. Blanda crème fraiche, äggula och smör i en kastrull och värm under omrörning tills det tjocknar. Ta från värmen, rör ner osten och låt den smälta ut helt. Smaka av med salt och låt svalna.
-
Vid servering:
- Fyll bollarna med ostcrèmen vid servering.