![Oemotståndliga, luftiga bollar fyllda med crème på lagrad hårdost. Bollarna är enkla att servera som aptitretare till glöggen, till minglet och på julbordet.](https://cdn-kund.arla.se/remote/cdn-rdb.arla.com/foodservice-se/profiteroles-med-ostcreme/1475068577.jpg?width=1230&height=670&rxy=0.69,0.59&format=webp&quality=80)
Profiteroles med ostcrème
![Profiteroles med ostcrème](https://cdn-kund.arla.se/recept/profiteroles-med-ostcreme/qrcode.png?utm_source=qr&utm_medium=recipe-print)
![Årets Kock](https://cdn-kund.arla.se/remote/cdn-rdb.arla.com/Files/foodservice-se/933244067/98b06435-3ead-4e1a-aea0-0b820f32b9c7.png?width=50&height=50&format=webp&quality=80&rmode=crop)
Oemotståndliga, luftiga bollar fyllda med crème på lagrad hårdost. Bollarna är enkla att servera som aptitretare till glöggen, till minglet och på julbordet.
Gör så här
-
- Koka upp vatten, salt och smör. Tillsätt mjölet och vispa hårt tills det tjocknar. Ta från värmen och tillsätt ett ägg i taget under vispning. Lägg i spritspåse och låt svalna lite.
- Spritsa små bollar på en plåt med bakplåtspapper. Baka av i ugn på 200° till fin färg, 7–10 min. De ska kännas lätta när de är klara.
-
Ostcrème:
- Riv osten. Blanda crème fraiche, äggula och smör i en kastrull och värm under omrörning tills det tjocknar. Ta från värmen, rör ner osten och låt den smälta ut helt. Smaka av med salt och låt svalna.
-
Vid servering:
- Fyll bollarna med ostcrèmen vid servering.