![En soppa som många längtar efter. En modern variant av den klassiska köttsoppan med mild fänkål och rimmat fläsk. Och inte att förglömma, den nog så viktiga klimpen. Här i lätt syrlig ton med hög basilikasmak.](https://cdn-kund.arla.se/remote/cdn-rdb.arla.com/foodservice-se/potatissoppa-med-farskostklimp/2791701098.jpg?width=1230&height=670&rmode=crop&format=webp&quality=80)
Potatissoppa med färskostklimp
![Potatissoppa med färskostklimp](https://cdn-kund.arla.se/recept/potatissoppa-med-farskostklimp/qrcode.png?utm_source=qr&utm_medium=recipe-print)
![Årets Kock](https://cdn-kund.arla.se/remote/cdn-rdb.arla.com/Files/foodservice-se/933244067/98b06435-3ead-4e1a-aea0-0b820f32b9c7.png?width=50&height=50&format=webp&quality=80&rmode=crop)
En soppa som många längtar efter. En modern variant av den klassiska köttsoppan med mild fänkål och rimmat fläsk. Och inte att förglömma, den nog så viktiga klimpen. Här i lätt syrlig ton med hög basilikasmak.
Gör så här
-
- Fräs potatis och grönsaker i smör med kött och timjan. Slå på hönsbuljong, låt koka tills grönsakerna är mjuka, ca 15 min. Smaka av med salt och peppar.
- Mixa kvarg med äggulor, mjöl och basilika till en grön massa. Smaka av med salt och peppar. Gör matskedsstora bollar som sakta kokas i saltat vatten några minuter.
- Servera klimpen i soppan.