![Den här rätten kan användas på flera ställen i en meny. Som ett spännande tillbehör eller en god mellanrätt. Potatispurén toppas med het citrusdressing, forellrom och nyfriterade sötpotatischips. Rostat potatisskal i gräddmjölken ger purén en djupare smak.](https://cdn-kund.arla.se/remote/cdn-rdb.arla.com/foodservice-se/potatispure-med-citrusdressing-forellrom-och-sotpotatischips/1473740003.jpg?width=1230&height=670&rxy=0.53,0.44&format=webp&quality=80)
Potatispuré med citrusdressing, forellrom och sötpotatischips
![Potatispuré med citrusdressing, forellrom och sötpotatischips](https://cdn-kund.arla.se/recept/potatispure-med-citrusdressing-forellrom-och-sotpotatischips/qrcode.png?utm_source=qr&utm_medium=recipe-print)
![Årets Kock](https://cdn-kund.arla.se/remote/cdn-rdb.arla.com/Files/foodservice-se/933244067/98b06435-3ead-4e1a-aea0-0b820f32b9c7.png?width=50&height=50&format=webp&quality=80&rmode=crop)
Den här rätten kan användas på flera ställen i en meny. Som ett spännande tillbehör eller en god mellanrätt. Potatispurén toppas med het citrusdressing, forellrom och nyfriterade sötpotatischips. Rostat potatisskal i gräddmjölken ger purén en djupare smak.
Gör så här
-
- Skala mandelpotatisen och rosta skalet i ugn på 180° ca 40 min. Skalet ska vara helt torrt och ha mycket färg.
- Sjud mjölk och grädde med det rostade skalet ca 10 min.
- Koka och pressa mandelpotatisen. Sila gräddmjölken över potatisen och tillsätt smör. Blanda till en slät puré och smaka av med crème fraiche och salt.
-
Het citrusdressing:
- Skär chilin i tunna skivor. Blanda med citronsaft, limesaft och chilipeppar. Smaka av med salt.
-
Friterad sötpotatis:
- Skär sötpotatisen i tunna skivor. Pudra på lite majsstärkelse och fritera potatisskivorna gyllene i 140° varm olja. Låt potatischipsen rinna av på papper och salta.
-
Vid servering:
- Grilla eller spishalstra salladslöken och skär i tunna skivor.
- Lägg potatispurén i en skål och toppa med citrusdressing, salladslök, forellrom och friterad sötpotatis.