![Svarvad bakpotatis i olika former, friterade i klarifierat smör som klarar högre temperatur. Prova också att lägga potatisen i en tesil eller i stansring. Ett krispigt och uppskattat garnityr till många rätter på menyn.](https://cdn-kund.arla.se/remote/cdn-rdb.arla.com/foodservice-se/potatisnystan/4158097228.jpg?width=1230&height=670&rxy=0.56,0.44&format=webp&quality=80)
Potatisnystan
![Potatisnystan](https://cdn-kund.arla.se/recept/potatisnystan/qrcode.png?utm_source=qr&utm_medium=recipe-print)
![Årets Kock](https://cdn-kund.arla.se/remote/cdn-rdb.arla.com/Files/foodservice-se/933244067/98b06435-3ead-4e1a-aea0-0b820f32b9c7.png?width=50&height=50&format=webp&quality=80&rmode=crop)
Svarvad bakpotatis i olika former, friterade i klarifierat smör som klarar högre temperatur. Prova också att lägga potatisen i en tesil eller i stansring. Ett krispigt och uppskattat garnityr till många rätter på menyn.
Gör så här
-
- Tvätta och svarva potatisen i olika former. Skölj bort stärkelsen i kallt vatten. Snurra ev ihop till nystan och fritera i 140° varmt smör tills potatisen är krispig och gyllene.
- Låt rinna av på papper. Krydda med vinägerpulver och salt.