Oemotståndligt frasiga bollar med mjukt, smakrikt innehåll. Presentera som plock eller försnacks på menyn eller använd som tillbehör till varmrätterna.

Potatiskroketter

Potatiskroketter
Recept av Johan Backeus

Oemotståndligt frasiga bollar med mjukt, smakrikt innehåll. Presentera som plock eller försnacks på menyn eller använd som tillbehör till varmrätterna.

Gör så här

    • Skala och koka potatisen mjuk i saltat vatten. Låt ånga av och pressa.
    • Smält smöret och vispa ner mjölet. Tillsätt grädde, crème fraiche och senap. Låt sjuda till krämig konsistens. Blanda med potatisen och vänd ner osten. Låt vila i kylen så smeten sätter sig.
    • Rulla till bollar. Vänd dem i mjöl, ägg och panko. Fritera i 180° varm olja tills kroketterna är gyllene. Låt rinna av på papper och salta.