![Gratäng som tillreds i bleck, enkel att förbereda, tillaga och varmhålla. Perfekt för storkök och skolkök.
Specialkost: Rätten är glutenfri och kan lätt göras laktosfri genom att välja laktosfria alternativ.](https://cdn-kund.arla.se/remote/cdn-rdb.arla.com/foodservice-se/potatis--och-kottfarsfrestelse/1889436121.jpg?width=1230&height=670&rmode=crop&format=webp&quality=80)
Potatis- och köttfärsfrestelse
![Potatis- och köttfärsfrestelse](https://cdn-kund.arla.se/recept/potatis--och-kottfarsfrestelse/qrcode.png?utm_source=qr&utm_medium=recipe-print)
![Arla Pro](https://cdn-kund.arla.se/remote/cdn-rdb.arla.com/Files/foodservice-se/94410491/90ba3c84-5c91-4ca4-bb39-9951826e4508.png?width=50&height=50&format=webp&quality=80&rmode=crop)
Gratäng som tillreds i bleck, enkel att förbereda, tillaga och varmhålla. Perfekt för storkök och skolkök. Specialkost: Rätten är glutenfri och kan lätt göras laktosfri genom att välja laktosfria alternativ.
Gör så här
-
- Blanda potatis, grädde, mjölk och vitlök i bleck. Salta och peppra.
- Grädda i ugn på 175° i ca 30 min.
-
Köttfärssås:
- Koka morötter och selleri halvfärdigt, hacka fint.
- Fräs lök, vitlök och färs i smör. Tillsätt morot- och sellerihack, tomatpuré, krossade tomater, ostsås och oregano. Salta och peppra.
- Häll köttfärssåsen på potatisgratängen, strö över gratängosten. Grädda i ugn på 175° i 15–20 min. Servera gärna med pizzasallad.