![Porterbakad fläsksida med härligt knaprig svål. Servera till en krämig och syrlig potatissallad med kapris och grönt äpple. Saltgurka och dijonsenap höjer smaken ytterligare.](https://cdn-kund.arla.se/remote/cdn-rdb.arla.com/foodservice-se/porterbakad-flasksida-med-kramig-potatissallad/2688784499.jpg?width=1230&height=670&rmode=crop&format=webp&quality=80)
Porterbakad fläsksida med krämig potatissallad
![Porterbakad fläsksida med krämig potatissallad](https://cdn-kund.arla.se/recept/porterbakad-flasksida-med-kramig-potatissallad/qrcode.png?utm_source=qr&utm_medium=recipe-print)
![Årets Kock](https://cdn-kund.arla.se/remote/cdn-rdb.arla.com/Files/foodservice-se/933244067/98b06435-3ead-4e1a-aea0-0b820f32b9c7.png?width=50&height=50&format=webp&quality=80&rmode=crop)
Porterbakad fläsksida med härligt knaprig svål. Servera till en krämig och syrlig potatissallad med kapris och grönt äpple. Saltgurka och dijonsenap höjer smaken ytterligare.
Gör så här
-
- Vakuumpacka fläsksidan i porter, lagerblad, farin, kanelstång och salt. Baka köttet i ugn på 64° ånga ca 12 tim. Ta vara på buljongen från fläsksidan. Koka ner buljongen till hälften och smaka av med salt.
- Snitta svålen och stek fläsket på svålsidan. Börja stekningen i kall panna och värm på pannan vartefter.
- Stek löken på snittsidan i smör och olja. Slå på vatten upp till hälften av löken när den fått färg och koka tills allt vatten avdustat. Dela löken i lamellerna.
- Skär ner och stek grönkål och spenat hastigt i olja. Blanda ihop smetana med alla ingredienser till potatissalladen, smaka av med dijonsenap, citronsaft och salt.
- Servera med buljongen och citronklyftor.