"Jättebra att det var starkt" får Micke ofta höra när den här piri piri-inspirerade kycklingen serveras. En klick myntayoghurt ger svalka till hettan.

Pollo alla diavolo - djävulskyckling

Pollo alla diavolo - djävulskyckling

"Jättebra att det var starkt" får Micke ofta höra när den här piri piri-inspirerade kycklingen serveras. En klick myntayoghurt ger svalka till hettan.

Gör så här

    • Gör kryddblandningen och gnid in kycklingen med den. Lägg i smorda bleck. Stek i ugn, 200° ca 15-20 min.
    • Fräs lök, vitlök, rosmarin, chili och socker i smör några min. Tillsätt vin och sambal, koka ihop till hälften. Rör ner buljongpulver, krossade tomater och chilisås, låt koka minst 30 min tills det mesta av vätskan kokat in. Tillsätt de grovhackade tomaterna och smaka av med salt.
    • Häll tomatblandningen över kycklingen. Sänk ugnsvärmen till 175° och stek ytterligare ca 40 min till 70° innertemperatur.
    • Blanda samman myntayoghurten.
    • Strö persilja över kycklingen. Servera med myntayoghurt och ris.