Det här är en pizzetta bianca, vilket betyder liten pizza som är grundad med ost istället för tomatsås. Sedan toppas den med inlagd paprika så kallad pimiento, marinerade sardiner och zucchini. Skär upp som aptitretare eller erbjud pizzettan som en för- eller mellanrätt på menyn.

Pizzetta bianca med paprika och sardiner

Pizzetta bianca med paprika och sardiner
Recept av Roland Persson

Det här är en pizzetta bianca, vilket betyder liten pizza som är grundad med ost istället för tomatsås. Sedan toppas den med inlagd paprika så kallad pimiento, marinerade sardiner och zucchini. Skär upp som aptitretare eller erbjud pizzettan som en för- eller mellanrätt på menyn.

Gör så här

  • Pizzadeg:

    • Blanda all ingredienserna till en smidig deg.
    • Låt jäsa ca 30 min.
  • Fyllning;

    • Låt paprikorna rinna av, dela och kärna ur. Skär zucchini i 1 cm stora tärningar.
    • Blanda schalottenlök, vitlök och sambal oelek försiktigt med sardinerna. Låt dra ca 1 tim.
    • Kavla ut degen till tunna, ovala bottnar. Strö över mozzarella. Lägg på paprikahalvor, sardinfiléer och zucchini, salta och peppra.
    • Baka av i ugn, 225°, gärna på stenplatta, tills pizzorna fått fin färg. Toppa med riven Svecia och färsk oregano.