Det här är en lyxig pizzetta med tunt hyvlad fänkål, chili, cheddarost och färska havskräftor. Skär upp som aptitretare eller erbjud pizzettan som en för- eller mellanrätt på menyn.

Pizzetta bianca med fänkål och havskräftor

Recept av Roland Persson

Det här är en lyxig pizzetta med tunt hyvlad fänkål, chili, cheddarost och färska havskräftor. Skär upp som aptitretare eller erbjud pizzettan som en för- eller mellanrätt på menyn.

Gör så här

  • Pizzadeg:

    • Blanda all ingredienserna till en smidig deg.
    • Låt jäsa ca 30 min.
  • Fyllning:

    • Vänd runt fänkål och lök med citronsaft, olivolja, honung, chili, salt och peppar. Låt dra några minuter.
    • Kavla ut pizzadegen till tunna, ovala bottnat. Lägg på ost samt fänkålsblandningen.
    • Baka av i ugn 225°, gärna på stenplatta, tills pizzorna fått fin färg.
    • Stek kräftstjärtarna i olivolja, salta och peppra. Toppa pizzorna med kräftstjärtar och basilika.