![Det här är en lyxig pizzetta med tunt hyvlad fänkål, chili, cheddarost och färska havskräftor. Skär upp som aptitretare eller erbjud pizzettan som en för- eller mellanrätt på menyn.](https://cdn-kund.arla.se/remote/cdn-rdb.arla.com/foodservice-se/pizzetta-bianca-med-fankal-och-havskraftor/3960355380.jpg?width=1230&height=670&rmode=crop&format=webp&quality=80)
Pizzetta bianca med fänkål och havskräftor
![Pizzetta bianca med fänkål och havskräftor](https://cdn-kund.arla.se/recept/pizzetta-bianca-med-fankal-och-havskraftor/qrcode.png?utm_source=qr&utm_medium=recipe-print)
![Årets Kock](https://cdn-kund.arla.se/remote/cdn-rdb.arla.com/Files/foodservice-se/933244067/98b06435-3ead-4e1a-aea0-0b820f32b9c7.png?width=50&height=50&format=webp&quality=80&rmode=crop)
Det här är en lyxig pizzetta med tunt hyvlad fänkål, chili, cheddarost och färska havskräftor. Skär upp som aptitretare eller erbjud pizzettan som en för- eller mellanrätt på menyn.
Gör så här
-
Pizzadeg:
- Blanda all ingredienserna till en smidig deg.
- Låt jäsa ca 30 min.
-
Fyllning:
- Vänd runt fänkål och lök med citronsaft, olivolja, honung, chili, salt och peppar. Låt dra några minuter.
- Kavla ut pizzadegen till tunna, ovala bottnat. Lägg på ost samt fänkålsblandningen.
- Baka av i ugn 225°, gärna på stenplatta, tills pizzorna fått fin färg.
- Stek kräftstjärtarna i olivolja, salta och peppra. Toppa pizzorna med kräftstjärtar och basilika.