![En smakfull pizza med extra allt. Två sorters kryddig salami, varav en bredbar, syrad rödlök och en blandning av tomatig crème fraiche toppar de bakade bottnarna.](https://cdn-kund.arla.se/remote/cdn-rdb.arla.com/foodservice-se/pizza-med-tomatig-creme-fraiche-nduja-spianata-calabrase-fikon-och-syrad-rodlok/915034453.jpg?width=1230&height=670&rxy=0.45,0.6&format=webp&quality=80)
Pizza med tomatig crème fraiche, nduja, spianata calabese, fikon och syrad rödlök
![Pizza med tomatig crème fraiche, nduja, spianata calabese, fikon och syrad rödlök](https://cdn-kund.arla.se/recept/pizza-med-tomatig-creme-fraiche-nduja-spianata-calabrase-fikon-och-syrad-rodlok/qrcode.png?utm_source=qr&utm_medium=recipe-print)
![Årets Kock](https://cdn-kund.arla.se/remote/cdn-rdb.arla.com/Files/foodservice-se/933244067/98b06435-3ead-4e1a-aea0-0b820f32b9c7.png?width=50&height=50&format=webp&quality=80&rmode=crop)
En smakfull pizza med extra allt. Två sorters kryddig salami, varav en bredbar, syrad rödlök och en blandning av tomatig crème fraiche toppar de bakade bottnarna.
Gör så här
-
- Blanda jäst, vatten och socker i en liten skål och låt stå ca 5 min tills jästen börjar småbubbla. Kör mjöl, durumvete och salt i blandare, tillsätt jästvätska och övriga ingredienser och kör på medelhastighet. Öka hastigheten och kör tills degen släpper från bunkens kanter. Låt degen jäsa i en lätt oljad bunke ca 1 tim i rumstemperatur.
- Blanda ihop ingredienserna till tomatig crème fraiche, smaka av med salt och peppar.
- Dela degen i delar och arbeta lätt till bullar. Låt jäsa ca 20 min. Arbeta ut pizzorna på mjölat bord. Bred ut den tomatiga crème fraichen och grädda i ugn, 250°, gärna på stenplatta till fin färg.
- Blanda ihop lagen till rödlöken. Vänd ner löken i lagen. Låt stå, gärna över natten.
-
Vid servering:
Dela fikonen i 8 klyftor och lägg på pizzorna. Lägg på mozzarellan, spianata och strö över pinjenötter. Toppa med rucola och den syrade rödlöken vid servering.