Pizza med svamp är alltid populärt på Stellas Pizza. Den här grundas med crème fraiche och mozzarella, toppas med både ugnsbakad portabello samt skivade färska champinjoner innan den bakas. Efter ugnen toppas pizzan med tunna skivor silverlök, finskuren gräslök och en härlig tryffelcrème.

Pizza med svamp och tryffel

Pizza med svamp och tryffel
Recept av Danny Falkeman

Pizza med svamp är alltid populärt på Stellas Pizza. Den här grundas med crème fraiche och mozzarella, toppas med både ugnsbakad portabello samt skivade färska champinjoner innan den bakas. Efter ugnen toppas pizzan med tunna skivor silverlök, finskuren gräslök och en härlig tryffelcrème.

Gör så här

  • Ugnsbakad portabello:

    • Lägg portabellon hela i bleck med delade vitlöksklyftor. Ringla över olja och salta.
    • Baka i ugn på 180° ca 20 min, vänd efter halva tiden.
  • Tryffelcrème:

    • Blanda ihop ingredienserna och smaka av med salt.
  • Pizzor:

    • Baka ut degen till tunna pizzabottnar.
    • Bred crème fraiche på bottnarna och fördela mozzarella. Lägg på skivad bakad portabello och skivade champinjoner. Baka i pizzaugn på 330° ca 3 min.
    • Toppa med silverlöken blandad med gräslök. Riv över Havgus och ringla på tryffelcrème och olivolja.