Det här är en lyxig dessertpinsa att erbjuda gästerna som t ex en sharingdessert. Pinsan stryks med en kräm på färskost och lite smakrik ost innan den gräddas. Sedan toppas den med blåbär, glass och kolasås.

Pinsa med blåbär och kolasås

Pinsa med blåbär och kolasås
Recept av Danny Falkeman

Det här är en lyxig dessertpinsa att erbjuda gästerna som t ex en sharingdessert. Pinsan stryks med en kräm på färskost och lite smakrik ost innan den gräddas. Sedan toppas den med blåbär, glass och kolasås.

Gör så här

  • Kolasås:

    • Karamellisera sockret i en kastrull.
    • Häll i grädden och sirapen försiktigt, koka 5 min och smaka av med salt.
  • Pinsa:

    • Blanda färskost med crème fraiche. Skiva Gnalling tunt.
    • Bred färskostblandningen på pinsan och lägg på Gnalling. Baka av i ugnen tills osten smält och blivit gyllenbrun, 4–5 min.
    • Fördela blåbär över pinsan. Lägg på vaniljglassen och ringla över kolasåsen. Garnera med atsinakrasse.