Pastagratäng är en svinnsmart rätt att ta till om det blivit pasta över vid lunchen dagen innan. I den här gratängen har pastan blandats med tärnad lax, spenat och dill. Ett härligt täcke av gratinerad ost ser gott ut och tilltalar elever i alla åldrar! Servera med en matig sallad, citronklyfta och gärna en färskostkräm med örter.

Pastagratäng med lax och spenat

Pastagratäng med lax och spenat

Pastagratäng är en svinnsmart rätt att ta till om det blivit pasta över vid lunchen dagen innan. I den här gratängen har pastan blandats med tärnad lax, spenat och dill. Ett härligt täcke av gratinerad ost ser gott ut och tilltalar elever i alla åldrar! Servera med en matig sallad, citronklyfta och gärna en färskostkräm med örter.

Gör så här

    • Koka pastan enligt anvisning på förpackningen, men dra av 1,5 min på koktiden.
    • Se till att laxen är väl avrunnen. Tina spenaten. Kram ur all vätska från spenaten.
    • Koka upp buljong och mjölk. Red med majsstärkelse under vispning. Låt koka upp. Smaka av med dill, citron, lökpulver, salt och peppar. Vänd ner spenaten i såsen.
    • Varva sås, pasta och lax i bleck. Strö över osten och tillaga i ugn på 200° ca 20 min.