Pastagratäng med lax och spenat
Pastagratäng är en svinnsmart rätt att ta till om det blivit pasta över vid lunchen dagen innan. I den här gratängen har pastan blandats med tärnad lax, spenat och dill. Ett härligt täcke av gratinerad ost ser gott ut och tilltalar elever i alla åldrar! Servera med en matig sallad, citronklyfta och gärna en färskostkräm med örter.
Gör så här
-
- Koka pastan enligt anvisning på förpackningen, men dra av 1,5 min på koktiden.
- Se till att laxen är väl avrunnen. Tina spenaten. Kram ur all vätska från spenaten.
- Koka upp buljong och mjölk. Red med majsstärkelse under vispning. Låt koka upp. Smaka av med dill, citron, lökpulver, salt och peppar. Vänd ner spenaten i såsen.
- Varva sås, pasta och lax i bleck. Strö över osten och tillaga i ugn på 200° ca 20 min.