Krämig pastagratäng med frasigt täcke är en populär lunchrätt i skolan. Pastan blandas med stekt och kryddad hönsfärs, grönsaker och gratängsås. Ost tillsammans med persiljekryddat panko blir till en krispig topping när allt gratineras i ugnen. Svinnsmart rätt om det t ex finns pasta över från lunchen dagen innan.

Pastagratäng med hönsfärs

Pastagratäng med hönsfärs

Krämig pastagratäng med frasigt täcke är en populär lunchrätt i skolan. Pastan blandas med stekt och kryddad hönsfärs, grönsaker och gratängsås. Ost tillsammans med persiljekryddat panko blir till en krispig topping när allt gratineras i ugnen. Svinnsmart rätt om det t ex finns pasta över från lunchen dagen innan.

Gör så här

    • Koka pastan enligt anvisning på förpackningen, men dra av 1,5 min på koktiden.
    • Stek färsen i hälften av oljan. Smaksätt färsen med soltorkade tomater, lökpulver, vitlökspulver och salt.
    • Stek grönsakerna i resterande olja och vänd ner i färsen.
    • Koka upp buljong och mjölk. Red med majsstärkelse under vispning. Låt koka upp. Smaka av med salt.
    • Varva sås, pasta och färs med grönsaker i bleck. Strö över osten.
  • Topping:

    • Mixa persiljan fint. Tillsätt panko och mixa till ett grönt smul.
    • Blanda med smöret och strö över osten på gratängen.
    • Gratinera i ugn på 200° ca xx min. GRADER OCH TID HAR INTE JAG KOLL PÅ!