Pastagratäng med hönsfärs
Krämig pastagratäng med frasigt täcke är en populär lunchrätt i skolan. Pastan blandas med stekt och kryddad hönsfärs, grönsaker och gratängsås. Ost tillsammans med persiljekryddat panko blir till en krispig topping när allt gratineras i ugnen. Svinnsmart rätt om det t ex finns pasta över från lunchen dagen innan.
Gör så här
-
- Koka pastan enligt anvisning på förpackningen, men dra av 1,5 min på koktiden.
- Stek färsen i hälften av oljan. Smaksätt färsen med soltorkade tomater, lökpulver, vitlökspulver och salt.
- Stek grönsakerna i resterande olja och vänd ner i färsen.
- Koka upp buljong och mjölk. Red med majsstärkelse under vispning. Låt koka upp. Smaka av med salt.
- Varva sås, pasta och färs med grönsaker i bleck. Strö över osten.
-
Topping:
- Mixa persiljan fint. Tillsätt panko och mixa till ett grönt smul.
- Blanda med smöret och strö över osten på gratängen.
- Gratinera i ugn på 200° till fin färg.