Den här pastagratängen har tacokryddad köttfärs och majs under gratängtäcket av ost och krossade nachos. Tacosmaken är populärt bland eleverna på skolan så det här kommer att bli en favoriträtt i lunchmatsalen. Servera gärna med yoghurt blandad med het salsa, majs, gurka och grönsallad.

Pastagratäng med köttfärs

Pastagratäng med köttfärs

Den här pastagratängen har tacokryddad köttfärs och majs under gratängtäcket av ost och krossade nachos. Tacosmaken är populärt bland eleverna på skolan så det här kommer att bli en favoriträtt i lunchmatsalen. Servera gärna med yoghurt blandad med het salsa, majs, gurka och grönsallad.

Gör så här

    • Koka pastan enligt anvisning på förpackningen, men dra av 1,5 min på koktiden.
    • Bryn färsen i oljan. Tillsätt tomatpuré, tacokrydda och majs och stek några minuter till.
    • Koka upp buljong och mjölk. Red med majsstärkelse under vispning. Låt koka upp. Smaka av med salt.
    • Varva sås, pasta och färs i bleck.
    • Blanda osten med krossade nachochips och strö över gratängen. Gratinera i ugn på 200° ca 20 min.