
Parmesanrulle med tomat, basilika, rostad mandel och parmachips


Härliga italienska smaker i en munsbit eller litet tilltugg som uppskattas av gästerna. Ostens tydliga sälta och ton av umami blir en krydda som även förstärker smaken i crèmen.
Gör så här
-
- Riv osten och hacka mandeln. Pensla smördegen med olja. Lägg på parmaskinka, ost, panko, mandel och basilikablad. Rulla ihop till en rulle och pensla med ägg.
- Baka av i ugn på 175° ca 15 min, tills degen är färdiggräddad i mitten av rullen. Låt svalna.
-
Parmesancrème:
- Riv osten och mixa med färskost till en slät crème och smaka av med peppar.
-
Vid servering:
- Skär rullen i ca 1,5 cm skivor och spritsa parmesancrème på snittsidan.
- Garnera med semitorkade tomater, parmachips, riven parmesan, hackad mandel och basilikablad.