![Härliga italienska smaker i en munsbit eller litet tilltugg som uppskattas av gästerna. Ostens tydliga sälta och ton av umami blir en krydda som även förstärker smaken i crèmen.](https://cdn-kund.arla.se/remote/cdn-rdb.arla.com/foodservice-se/parmesanrulle-med-tomat-basilika-rostad-mandel-och-parmachips/1331571849.jpg?width=1230&height=670&rmode=crop&format=webp&quality=80)
Parmesanrulle med tomat, basilika, rostad mandel och parmachips
![Parmesanrulle med tomat, basilika, rostad mandel och parmachips](https://cdn-kund.arla.se/recept/parmesanrulle-med-tomat-basilika-rostad-mandel-och-parmachips/qrcode.png?utm_source=qr&utm_medium=recipe-print)
![Årets Kock](https://cdn-kund.arla.se/remote/cdn-rdb.arla.com/Files/foodservice-se/933244067/98b06435-3ead-4e1a-aea0-0b820f32b9c7.png?width=50&height=50&format=webp&quality=80&rmode=crop)
Härliga italienska smaker i en munsbit eller litet tilltugg som uppskattas av gästerna. Ostens tydliga sälta och ton av umami blir en krydda som även förstärker smaken i crèmen.
Gör så här
-
- Riv osten och hacka mandeln. Pensla smördegen med olja. Lägg på parmaskinka, ost, panko, mandel och basilikablad. Rulla ihop till en rulle och pensla med ägg.
- Baka av i ugn på 175° ca 15 min, tills degen är färdiggräddad i mitten av rullen. Låt svalna.
-
Parmesancrème:
- Riv osten och mixa med färskost till en slät crème och smaka av med peppar.
-
Vid servering:
- Skär rullen i ca 1,5 cm skivor och spritsa parmesancrème på snittsidan.
- Garnera med semitorkade tomater, parmachips, riven parmesan, hackad mandel och basilikablad.