Härliga italienska smaker i en munsbit eller litet tilltugg som uppskattas av gästerna. Ostens tydliga sälta och ton av umami blir en krydda som även förstärker smaken i crèmen.

Parmesanrulle med tomat, basilika, rostad mandel och parmachips

Recept av Roland Persson

Härliga italienska smaker i en munsbit eller litet tilltugg som uppskattas av gästerna. Ostens tydliga sälta och ton av umami blir en krydda som även förstärker smaken i crèmen.

Gör så här

    • Riv osten och hacka mandeln. Pensla smördegen med olja. Lägg på parmaskinka, ost, panko, mandel och basilikablad. Rulla ihop till en rulle och pensla med ägg.
    • Baka av i ugn på 175° ca 15 min, tills degen är färdiggräddad i mitten av rullen. Låt svalna.
  • Parmesancrème:

    • Riv osten och mixa med färskost till en slät crème och smaka av med peppar.
  • Vid servering:

    • Skär rullen i ca 1,5 cm skivor och spritsa parmesancrème på snittsidan.
    • Garnera med semitorkade tomater, parmachips, riven parmesan, hackad mandel och basilikablad.