![Från början en krämig sås på mixade grönsaker. Nu har den blivit en favorit med kyckling.](https://cdn-kund.arla.se/remote/cdn-rdb.arla.com/foodservice-se/paprikakyckling-med-timjanpotatis/4091457102.jpg?width=1230&height=670&rmode=crop&format=webp&quality=80)
Paprikakyckling med timjanpotatis
![Paprikakyckling med timjanpotatis](https://cdn-kund.arla.se/recept/paprikakyckling-med-timjanpotatis/qrcode.png?utm_source=qr&utm_medium=recipe-print)
![Arla Guldko](https://cdn-kund.arla.se/remote/cdn-rdb.arla.com/Files/foodservice-se/2116495536/24e43235-4bea-4d4b-b582-4fddbd20f188.png?width=50&height=50&format=webp&quality=80&rmode=crop)
Från början en krämig sås på mixade grönsaker. Nu har den blivit en favorit med kyckling.
Gör så här
-
- Fräs lök, purjolök och paprika i olja. Häll i buljong och vatten, låt koka upp.
- Mixa lök- och paprikablandningen, häll i grädden. Red av såsen med majsstärkelse om det behövs.
- Tillsätt kycklingen, låt koka upp. Smaka av med salt, peppar och paprikapulver.
- Koka potatisen. Stek potatisen i smör och krydda med salt, peppar och timjan. Servera kycklingen med kulpotatis.