Fisk med härligt frasigt täcke med krämiga, krossade rotsaker och skolan omtyckta remouladsås. Panko gör paneringen extra krispig men det går såklart bra med vanligt ströbröd också.

Pankobakad fisknugget med remouladsås

Pankobakad fisknugget med remouladsås

Fisk med härligt frasigt täcke med krämiga, krossade rotsaker och skolan omtyckta remouladsås. Panko gör paneringen extra krispig men det går såklart bra med vanligt ströbröd också.

Goda Mal
Receptet uppfyller våra krav för Goda Mål
  • Klimatberäknade Klimatberäknade
  • Näringsberäknade Näringsberäknade
  • Rimlig kostnad Rimlig kostnad
  • Populära smaker Populära smaker
  • Lätt att laga Lätt att laga

Gör så här

  • Remouladsås:
    • Blanda ingredienserna till såsen. Smaka av om det behövs mer salt eller peppar.
  • Krossade rotfrukter:
    • Koka potatis, rotselleri och palsternacka mjukt i lättsaltat vatten.
    • Krossa rotfrukterna och rör ner crème fraiche. Smaka av med salt.
  • Pankobakad fisk:
    • Lägg fisken i bleck, salta.
    • Blanda panko med dill och strö över fisken. Smält smöret och ringla över.
    • Tillaga i mitten av ugn på 170° ca 10 min, tills fisken har en innertemperatur på 50°.
  • Servering:
    • Koka eller ånga broccoli och haricots verts och servera till fisken med citronklyftor, krossade rotfrukter och remouladsås.