De panerade ostronen kan förvaras i frys tills de ska friteras inför servering. Både panering och tillbehör innehåller osten Havgus och olika sorters alger. Ostpärlorna imponerar och är vackra att toppa ostronen med. Då mycket är förberett är detta en både enkel och elegant rätt att ha på barmenyn.

Panerat ostron

Panerat ostron

De panerade ostronen kan förvaras i frys tills de ska friteras inför servering. Både panering och tillbehör innehåller osten Havgus och olika sorters alger. Ostpärlorna imponerar och är vackra att toppa ostronen med. Då mycket är förberett är detta en både enkel och elegant rätt att ha på barmenyn.

Gör så här

    • Öppna ostronen och häll av vätskan. Lägg ostronen på plåt och frys i chillblaster tills de är helst frysta.
  • Ostpärlor:
    • Riv osten grovt. Koka upp mjölken och rör ner ost och agar agar. Ge allt ett uppkok och mixa slätt.
    • Häll upp ostkrämen på flaska med pip. Låt svalna till ca 65–68°
    • Se till att oljan är riktigt kall, ca 2°. (Får inte överstiga 3°.) Häll oljan i ett högre kärl. Droppa i ostkrämen så det bildas pärlor som lägger sig på botten.
    • Ta upp med en hålsked och förvara i burk.
  • Picklad kålrabbi och alg:
    • Koka upp lagen och sila av.
    • Häll i två kärl och låt kallna. Pickla kålrabbin i ena och algen i det andra.
  • Friterat ostron:
    • Blanda ihop paneringen.
    • Vänd de frysta ostronen i mjöl, uppvispat ägg och paneringen. Frys ev in igen och ta fram vid servering.
    • Fritera i 150° olja till de börjar få färg. Lyft upp och lått rinna av på galler med papper.
  • Servering:
    • Lägg gärna upp ostronskalen på torkad blåstång.
    • Lägg picklad kålrabbi och alg i ostronskalen. Lägg på friterat ostron och toppa med ostpärlor och ev tryffeltång.