![Baka grönkålspajen i bleck och skär i fina bitar eller gör små portionspajer. Servera på skolbarnens jultallrik eller julbuffé.](https://cdn-kund.arla.se/remote/cdn-rdb.arla.com/foodservice-se/paj-med-gronkal-och-adelost/2444693102.jpg?width=1230&height=670&rmode=crop&format=webp&quality=80)
Paj med grönkål och ädelost
![Paj med grönkål och ädelost](https://cdn-kund.arla.se/recept/paj-med-gronkal-och-adelost/qrcode.png?utm_source=qr&utm_medium=recipe-print)
![Arla Pro](https://cdn-kund.arla.se/remote/cdn-rdb.arla.com/Files/foodservice-se/94410491/90ba3c84-5c91-4ca4-bb39-9951826e4508.png?width=50&height=50&format=webp&quality=80&rmode=crop)
Baka grönkålspajen i bleck och skär i fina bitar eller gör små portionspajer. Servera på skolbarnens jultallrik eller julbuffé.
Gör så här
-
- Tärna smöret och lägg i en mixerbunke. Tillsätt vetemjöl, salt och vatten. Arbeta raskt ihop till en deg. Tryck ut degen i ett halvbleck, ca 35X25 (för 10 port) som är smort eller täckt med bakplåtspapper. Nagga botten med en gaffel. Ställ kallt ca 30 min.
- Förgrädda pajskalet i ugn på 180° ca 10 min.
-
Fyllning:
- Fräs kålen i smör tills vätskan kokat in. Smaka av med salt och låt svalna.
- Vispa ihop mjölk, ägg, ost och grönkål. Smaka av med salt och peppar. Häll blandningen i pajskalet och grädda i ugn på 180° i 20–25 min.