Paj med grönkål och ädelost
Baka grönkålspajen i bleck och skär i fina bitar eller gör små portionspajer. Servera på skolbarnens jultallrik eller julbuffé.
Gör så här
-
- Tärna smöret och lägg i en mixerbunke. Tillsätt vetemjöl, salt och vatten. Arbeta raskt ihop till en deg. Tryck ut degen i ett halvbleck, ca 35X25 (för 10 port) som är smort eller täckt med bakplåtspapper. Nagga botten med en gaffel. Ställ kallt ca 30 min.
- Förgrädda pajskalet i ugn på 180° ca 10 min.
-
Fyllning:
- Fräs kålen i smör tills vätskan kokat in. Smaka av med salt och låt svalna.
- Vispa ihop mjölk, ägg, ost och grönkål. Smaka av med salt och peppar. Häll blandningen i pajskalet och grädda i ugn på 180° i 20–25 min.