
Osttoast med duxelles

Det här är en lyxig variant på grilled cheese. Osttoasten på briochebröd är välfylld med duxelles på skogschampinjoner, guancale, tryffel och långlagrad Svecia. En len och smakrik ostkräm serveras till. Toastan förvaras färdigmonterad i frysen och sedan läggs sista handen vid beställning. Enkelt och smidigt för barpersonalen!
Gör så här
-
Duxelle:
- Dela ner svampen. Stek svampen i olja till fin färg. Avsluta med smör, timjan, nerskuren vitlök, salt och peppar och stek lite till.
- Ta bort timjankvistarna och lyft svamp och vitlök ur pannan ner i en matberedare och mixa med crème fraiche och ost så allt blir finfördelat. Smaka av igen och låt kallna.
-
Ostkräm:
- Blanda crème fraiche, ost och salt i en kastrull och koka upp under omrörning.
- Lägg ägg och äggulor i en kannmixer. Tillsätt ostkrämen och mixa på hög hastighet ca 10 min.
-
Montering:
- Bred duxelle på alla brödskivor. Fortsätt med tryffel, guancale och ostskivor på hälften av bröden. Lägg på resterande bröd med duxelle.
- Lägg under press i frys.
-
Servering:
- Ta ur frysen och kantskär. Dela på mitten och lägg på varandra.
- Stek i smör till fin färg eller kör i mackjärnet. Stek klart i ugn på 170° tills de är varma igenom, ca 4 min.
- Servera med ostkrämen.