![En mycket välsmakad vegetarisk ostterrin som bokstavligen smälter i munnen. Insvept i spetskål blir den vackert dekorativ och som ett smycke. Servera som en liten amuse bouche, mellanrätt eller på en buffé, gärna med en liten spetskålssallad till.](https://cdn-kund.arla.se/remote/cdn-rdb.arla.com/foodservice-se/ostterrin-med-svartrot-och-kantareller/2624517346.jpg?width=1230&height=670&rmode=crop&format=webp&quality=80)
Ostterrin med svartrot och kantareller
![Ostterrin med svartrot och kantareller](https://cdn-kund.arla.se/recept/ostterrin-med-svartrot-och-kantareller/qrcode.png?utm_source=qr&utm_medium=recipe-print)
![Årets Kock](https://cdn-kund.arla.se/remote/cdn-rdb.arla.com/Files/foodservice-se/933244067/98b06435-3ead-4e1a-aea0-0b820f32b9c7.png?width=50&height=50&format=webp&quality=80&rmode=crop)
En mycket välsmakad vegetarisk ostterrin som bokstavligen smälter i munnen. Insvept i spetskål blir den vackert dekorativ och som ett smycke. Servera som en liten amuse bouche, mellanrätt eller på en buffé, gärna med en liten spetskålssallad till.
Gör så här
-
- Skär osten i 1 cm tjocka skivor.
- Koka svartroten mjuk i mjölk och lite salt.
- Stek kantareller och schalottenlök i smör. Salta och peppra.
- Fodra en terrinform med plastfilm och sedan med förvällda kålblad. Lägg ost, svartrot och kantareller i flera lager.
- Tillaga i ugn, 150° tills osten börjar smälta. Ta ut terrinen, lägg i press och kyl ned.
- Blanda samtliga ingredienser till salladen. Smaka av med salt och peppar.
- Skiva terrinen vid servering och servera med spetskålssalladen.