Oststavar i surdegsbröd med rostad morot, morotsvinägrett och körvel

Oststavar i surdegsbröd med rostad morot, morotsvinägrett och körvel

Gör så här

1. Blanda alla ingredienser till degen i deg-blandare och kör till en smidig deg. Låt jäsa ca 30 min. Baka ut till små bröd. Lägg i små, smorda portionsformar i silikon. Jäs till dubbel storlek. Baka av i ugn på 175° till fin färg, 7–8 min.

2. Bränn morötterna till purén med brännare tills morötterna är brända runt om. Skär morötterna i mindre bitar och koka mjuka i buljong. Häll av och mixa med oljan till en slät puré, smaka av med salt och peppar.

3. Centrifugera 200 g morötter till vinägretten i råsaftscentrifug. Reducera morotssaften tills den börjar bli simmig. Tillsätt vinäger och olja.

4. Skär resterande morötter i brunoise och koka mjuka i saltat vatten. Vänd ner i morotsvinä-gretten, salta och peppra.

5. Skär ett snitt i 10 bröd som på ett korvbröd. Skär osten i stavar à 30 g och lägg i bröden. Toppa med en sträng morotspuré och morots-vinägrett. Garnera med körvel.

Källa: Falbyggdens ostbar 2016

Kundcenter

Kontakta oss via kontaktformuläret nedan, vi svarar senast inom en arbetsdag.

Kundcenter har öppet: 
Mån-fre: 07.00-17.00
Lör, sön samt röd dag: 08.00-17.00

Vi på Arla svarar gärna på dina frågor.

0775-77 11 77

Läs vanliga frågor och svar här.

Dina kontaktuppgifter

Till toppen